Malzemeler:
3 portakal , 1 greyfurt , 1 limon , 2 mandalina
, Yarım fincan sek beyaz şarap , ½ su bardağı toz şeker , 2 çay kaşığı bal,2 çay kaşığı biberiye , Portakal ve limonlardan bir tanesini de lezzet katması için suyunu sıkıp ayırıyoruz
Yapılışı:Bir tencerede portakal ve limon suyunu, şarabı, şekeri ,balı ve biberiyeyi karıştırıp şekeri eriyinceye kadar kaynatıyoruz.Kaynadıktan sonra yaklaşık 15 dakika düşük ısıda koyulaşıncaya kadar tutup daha sonra ateşten alıyoruz.
*Yuvarlak dilimlenmiş narenciyelerin üzerine sıvıyı döküp servis yapıyoruz.
link
2 yorum:
clementine = mandelin
...türkiye'de mandelin yok mu? ne zamandan beri??
adsız ben araştırdım ve karşılığı olarak mandalina çıkmamıştı..
düzeltme için teşekkürler
Yorum Gönder