Vücut çatlakları

Özellikle hamile bayanlarda doğum sonrası ve ani kilo alıp verme gibi durumlarda karın -kol ve göbek gibi bölgelerde oluşan bu vücut çatlaklarını önlemek için neler yapılması gerekir?
Bilgisi olanlar yorumlarda paylaşabilirler.....
-piyasada çok sayıda krem ve tedavi yöntemi var,deneyip sonuç alanlar varsa yardımcı olabilirlerse seviniriz...

7 yorum:

Unknown dedi ki...

canım şu ara bu konularda deneyimli biri olarak naçizane fikrimi paylaşayım. öncelikle çatlaklarda selülit gibi genetik ve yapısal oluşumlar. bir arkadaşımın gebelik çatlakları daha 3. ayından başlarken ben 5 ayı bitirecem hala çatlak yok ki o hergün deliler gibi badem yağı sürüyor. doktorumunda dediği gibi çatlak olacaksa istersen pehlivan gibi yağlan imkanı yok olacaktır. anlayacağın yağın engelleyeceği işi hafiften palavraya giriyor. doğum doktorlarının en rağbet ettiği ürün Lierac'ın Phytolastil. bunun dışında badem ve kayısı yağı birçok anne adayının tercihi. benim şahsi tercihim ise Johnson's baby lightoil spray. hem canlılık veriyo, hem yağ hissi yok hemde kokusu süper.

kilo verme olayını bilemiyecam çatlak yapacak kadar alıp vermedim çünkü. umarım gebelik kısmına hafiften yardımım olmuştur.

dyt.kelebekdiyeti dedi ki...

hamilelik sırasında özellikle daha çok gerilen yerlerine bebe yağı sürmeleri çatlakların oluşmasını veya büyümesini etkileyebilir. Çatlak beyazladıktan sonra ise yapılacak bir şey kalmaz geri dönüşü yoktur. Fakat henüz pembe veya kırmızı iken sıkılaştırmaya yarayan profesyonel cihazlarla çatlakların büyüklüğünü azaltmak onları dikkat çekici halden uzaklaştırmak mümkündür.

La Santa Roja dedi ki...

Strivectin SD diye bir krem var, onun çok methini duydum fakat Strawberry'de bile 200 küsür lira. Çok önceden oluşmuş çatlaklarda dahi etkiliymiş, ben söyleyenlerin yalancısıyım :)

Adsız dedi ki...

vucut catlaklari denince aklima gelen ilk urun Palmer's olur, ozellikle hamilelikte pek cok kiz arkadasimin kurtaricisi olmustur.

http://www.salincaktaikikisi.com/2008/01/iyi-ki-varsin-palmers.html

moda tasarım stil dedi ki...

paylaştığınız bilgiler için çok teşekkür ediyorum..

alis dedi ki...

Bu daha çok yapı meselesi, dışardan yapılabilecekler sınırlı. Tek çare cildin esnekliğini korumak, bunun anahtarı da tabii ki bol bol su içmek, cildi güneş ışınlarına maruz bırakmamak. Ayrca hergün yoğun bir nemlendirici sürülebilir. Kalçamda çok ufak bir çatlak olmuştu, bir süre hergün badem yağı sürdüm, senelerdir haftada birkaç kez body shop body butter sürmek dışında birşey yapmadım ama şimdi o çatlağı bulamıyorum çok şükür ki.

Kuzguni dedi ki...

Merhaba. Sanırım herkesin ve ayrıca benim derdim çatlaklar. Bir arkadaşımdan kahve ve limon suyunu duymuştum. Tarifini vereyim; 1 limonun suyunu 3 kaşık kahve ile karıştırıyorsunuz. Bulamaç haline geliyor. Bunu akşamları elinizle ovalayarak çatlaklarınıza sürüyorsunuz. Banyoda yapmanızı tavsiye ederim her yer kahve oluyor çünkü:D İki akşam yapıp bir akşam bekliyorsunuz. Ben iki haftadır düzenli yapmaya çalışıyorum. Belki de psikolojik bilemiyorum ama çatlaklarım hafiflemeye başlıyormuş gibi bir hal aldı. En az bir ay devam etmem gerekiyor-muş. Ayrıca nasıl olsa oldukca doğal bir yöntem bir zararı yok.